OTVORENO PRVENSTVO NA ERGOMETRIMA – RIJEKA 2015.

_DSC0011U subotu, u sportskoj dvorani 3. maj, održano je Otvoreno prvenstvo na ergometrima. Bio je to još jedan dan za pamćenje, prije svega, za naš klub, zatim za riječko veslanje, i, slobodno možemo reći, i za hrvatsko veslanje. Soldes Nike Pour Homme Veliki broj natjecatelja i gledatelja, nastup hrvatskih olimpijaca, novi rekordi… Sve to stvorilo je predivnu atmosferu i upriličilo ovaj događaj, koji hrvatsko veslanje, do sada, još nije imalo.

Kronološki gledajući, prvo prvenstvo održano je prije deset godina, u prostorima VK Jadrana, kao Regionalno prvenstvo na ergomatrima. Međutim, već treću godinu za redom, Prvenstvo je uspješno organizirano u velikoj sportskoj dvorani, i to s novim iskorakom.

Do sada se veslala dionica od 6000 metara, no ovoga puta veslala se dionica od 2000 metara. Prvenstvo nema više karakter regionalnog prvenstva, već je zamišljeno kao Otvoreno prvenstvo na ergometrima, što znači da su ‘’granice’’ pomaknute van primorsko-istarske regije te su tako uključeni veslački klubovi svih hrvatskih regija. Nike Air Max 2016 Heren zwart Rezultat toga je, do sada, najveći broj natjecateja, svih veslačkih kategorija, uključujući studente i osnovne škole. Goedkope Nike Air Max 90 Sveukupno je sudjelovalo oko 150 natjecatelja iz 12 klubova iz svih hrvatskih regija.

Također, po prvi puta održano je i Županijsko prvenstvo Osnovnih škola s ciljem prezentiranja veslanja mladima i poticanja mladih na bavljenje sportom. Nike Air Huarache Heren Đaci sedmih i osmih razreda imali su priliku odmjeriti svoje snage na ergometru, na dionici od 200 metara.

”nezaustavljiva braća Sinković obaraju nove rekorde…”’

_DSC0263Vrhunac Prvenstva bila je utrka seniora u kojoj su sudjelovali i najbolji hrvatski veslači, olimpijci Martin i Valent Sinković, Damir Martin, Mario Vekić te najbolja hrvatska seniorka Marcela Milošević. Svojim nastupom zadivili su cijelu dvoranu, a nastup je kulminirao postizanjem novih rekorda braće Sinković. fjällräven kånken Mini Nezaustavljiva Braća postigla su svoja najbolja vremena na ergomatru do sada, Martin 5:45,5 i Valent 5:46,1. Odmah iza njih bio je i njihov donedavni partner iz četverca, Damir Martin, s vremenom 5:50,2. Njihova vremena zasigurno spadaju u sam vrh svjetskih rezultata, ne samo u čamcima, već i na ergometrima. lunette de soleil oakley pas cher Tome potvrđuje i činjenica da bi njihova vremena na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu na ergometrima zauzela prvo, treće i četvrto mjesto. Još _DSC0352jednom čestitke braći Sinković na postignutim vlastitim rekordima. Time su još jednom potvrdili da su u formi života i da gdje god se pojave ostave trag. Također, čestitke i ostalim hrvatskim reprezentativcima, kao i ostalim veslačicama i veslačima na postignutim rezulatatima i osvojenim odličjima i nagradama.

Ovim putem želimo se zahvaliti svim prisutnim klubovima, a posebice našim olimpijcima i reprezentativcima što su prisustvovali na Prvenstvu te svojim nastupima upriličili cijeli događaj.

Također, želimo se zahvaliti svim našim sponzorima, koji su svojom financijskom potporom odnosno proizvodima osigurali održavanje Prvenstva i bogate nagrade za pobjednike:

 • Grad Rijeka
 • Primorsko-goranska županija
 • Hypo Alpe Adria banka
 • PBZ banka
 • Rowi sportswear
 • Daruvarske toplice
 • Dukat
 • Jamnica
 • Pik Vrbovec
 • Farmacia Bio-sport

Zahvaljujući Hypo Alpe Adria banci za tri najbolja rezultata Prvenstva bila je osigurana i novčana nagrada.

_DSC0363

Hvala i našim medijskim pokroviteljima, Novom listu, Radio Rijeci i Kanalu Ri, koji su svojim najavama i reportažama popratili cijelo Prvenstvo.

”veliko hvala!!!”

I za kraj, veliko hvala svim ljudima, našim klupskim članovima i prijateljima, koji su pomogli u organizaciji cjelokupnog događaja i bez kojih Prvenstvo, zaista, ne bi bilo moguće održati!

 • Lucian Glavan, Frano Gržić, Kevin Kovač, Antonio Protega, Željko Ravlić, Marinko Sablić, Davor Radović – priprema dvorane, transport i montiranje opreme
 • Zlatko Hrastić i Marko Kučan – informatički support i umreživanje ergometara
 • Andrea Vukašinović, Josipa Radetić i Mirna Knežević – zapisivanje i obrada rezultata, podjela medalja i nagrada
 • Mladen Kostić – vođenje, najavljivanje trka i komentiranje cjelokupnog Prvenstva
 • Jan Mastrović – fotografiranje Prvenstva
 • Matija Vlatković – snimanje Prvenstva
 • roditelji veslača – priprema kolača i grickalica za marendu
 • Hrvatski veslački savez i Veslački savez Zagreba – posudba ergometara

Nadamo se da ćemo se i iduće godine okupiti u ovako velikom broju i svjedočiti ovakvom događaju.

Ovaj unos je objavljen u Vijesti. Bookmarkirajte stalnu vezu.