Klub danas

Regatni veslači, pod vodstvom trenera Davora Radovića, redovito nastupaju na svim regatama na državnoj sceni

  • Kontinentalni kup Miljenko Finderle,
  • Croatia open,
  • Jumbova regata,
  • Prvenstvo Hrvatske…

dok su neki aktivni i na međunarodnoj sceni.

Od regatnih veslača svakako treba izdvojiti Danijela Plišića, koji je kao junior 2013. godine nastupao za Hrvatsku reprezentaciju. Na Europskom prvenstvu u Minsku (Bjelorusija), u posadi osmerca osvojio je treće mjesto dok je na Svjetskom prvenstvu u Trakai-u (Litva), u dvojcu bez osvojio osmo mjesto. Plišić je i dalje aktivan, te u nadolazećoj sezoni nastoji izboriti svoje mjesto u seniorskoj B reprezentaciji. Na proteklom Prvenstvu Hrvatske je osvojio prvo mjesto u dvojcu s kormilarom, te drugo mjesto u dvojcu na pariće. Dok je u svibnju 2016. godine na međunarodnoj regati u Ottensheimu u četvercu bez sa kolegama iz Kaštele i Vukovara osvojio prvo mjesto jedan dan, a drugo mjesto drugi dan. S obzirom na to da je sezona još u tijeku očekujemo puno novih uspjeha.

1

Ono što nas veseli je da u Klubu ima sve više mladih snaga pa su tako tu dva odlična dvojca mlađih juniora (Gianni Amižić, Vito Papić i Mateo Stojšić, Janko Tomac) od kojih se očekuje još puno medalja i uspjeha.

Uz njih tu su još i Dominik Omerović, Dario Kodrnja, Mineo Jelovac i Matija Momčilović koji sa Amižićem, Papićem, Stojšićem i Tomcem čine vrlo dobru posadu osmerca.

2

3

U kategoriji kadeta također ima puno novih veslača koji na regionalnim kup regatama nižu uspjehe te se nadamo da će nastaviti stopama Plišića.

U prošloj godini došlo je do promjena u trenerskom kadru, tako da školu veslanja uspješno vodi Dražen Škoda, dok je trener kadeta Željko Ravlić.

Klub već dugi niz godina organizira veslačku regatu u Bakru (Kvarnerska regata), a zadnjih nekoliko godina ona je uvrštena u bodovanje za Veslački kup Miljenka Finderlea.

Isto tako, kao sudionik Reginalnog kupa škole veslanja, klub organizira jednu od regata koja se održava u akvatoriju ispred Kluba.

4

Također, već niz godina Klub organizira natjecanje u ergometrima, međutim unazad četiri godine to natjecanje je preraslo u nešto što se ne viđa često u veslanju u Hrvatskoj. Na zadnjem natjecanju koje se održalo u ožujku 2016. godine nastupilo je 400 veslačica i veslača iz cijele Hrvatske i inozemstva. Nadamo se da ćemo iduće godine opravdati kvalitetu natjecanja i zadržati broj natjecatelja.

Nadamo se da će se odlični rezultati nizati i dalje te da će ih biti sve više i više, baš kao i samih veslača. Kao i svaki klub, tako i Veslački klub ”Jadran” teži ka tome da  stvori što veći krug veslača i samim time poveća i broj dobrih rezultata, kako na državnoj, tako i na međunarodnoj sceni.

5

Odgovori