Klub danas

Veslački klub ”Jadran” danas broji, sveukupno, preko sto članova, od najmanjih uzrasta škole veslanja, regatnih veslača, pa sve do veterana.

Regatni veslači, pod vodstvom trenera Davora Radovića, redovito nastupaju na svim regatama na državnoj sceni (Kontinentalni kup Miljenko Finderle, Croatia open, Jumbova regata, Prvenstvo Hrvatske…), dok su neki aktivni i na međunarodnoj sceni.

Od regatnih veslača svakako treba izdvojiti Danijela Plišića, koji je kao junior 2013. godine nastupao za Hrvatsku reprezentaciju. Na Europskom prvenstvu u Minsku (Bjelorusija), u posadi osmerca osvojio je treće mjesto dok je na Svjetskom prvenstvu u Trakai-u (Litva), u dvojcu bez osvojio osmo mjesto. Plišić je i dalje aktivan, te u nadolazećoj sezoni nastoji izboriti svoje mjesto u seniorskoj B reprezentaciji. Na proteklom Prvenstvu Hrvatske je osvojio prvo mjesto u dvojcu s kormilarom, te drugo mjesto u dvojcu na pariće. Dok je u svibnju 2016. godine na međunarodnoj regati u Ottensheimu u četvercu bez sa kolegama iz Kaštele i Vukovara osvojio prvo mjesto jedan dan, a drugo mjesto drugi dan. S obzirom na to da je sezona još u tijeku očekujemo puno novih uspjeha.

1

Ono što nas veseli je da u Klubu ima sve više mladih snaga pa su tako tu dva odlična dvojca mlađih juniora (Gianni Amižić, Vito Papić i Mateo Stojšić, Janko Tomac) od kojih se očekuje još puno medalja i uspjeha.  Uz njih tu su još i Dominik Omerović, Dario Kodrnja, Mineo Jelovac i Matija Momčilović koji sa Amižićem, Papićem, Stojšićem i Tomcem čine vrlo dobru posadu osmerca.

2

3

U kategoriji kadeta također ima puno novih veslača koji na regionalnim kup regatama nižu uspjehe te se nadamo da će nastaviti stopama Plišića.

U prošloj godini došlo je do promjena u trenerskom kadru, tako da školu veslanja uspješno vodi Dražen Škoda, dok je trener kadeta Željko Ravlić.

Klub već dugi niz godina organizira veslačku regatu u Bakru (Kvarnerska regata), a zadnjih nekoliko godina ona je uvrštena u bodovanje za Veslački kup Miljenka Finderlea. Isto tako, kao sudionik Reginalnog kupa škole veslanja, klub organizira jednu od regata koja se održava u akvatoriju ispred Kluba.

4

Također, već niz godina Klub organizira natjecanje u ergometrima, međutim unazad četiri godine to natjecanje je preraslo u nešto što se ne viđa često u veslanju u Hrvatskoj. Na zadnjem natjecanju koje se održalo u ožujku 2016. godine nastupilo je 400 veslačica i veslača iz cijele Hrvatske i inozemstva. Nadamo se da ćemo iduće godine opravdati kvalitetu natjecanja i zadržati broj natjecatelja.

Nadamo se da će se odlični rezultati nizati i dalje te da će ih biti sve više i više, baš kao i samih veslača. Kao i svaki klub, tako i Veslački klub ”Jadran” teži ka tome da  stvori što veći krug veslača i samim time poveća i broj dobrih rezultata, kako na državnoj, tako i na međunarodnoj sceni.

5

Odgovori